Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Har precis lagat Indisk Sötpotatisgryta med kikärtor och Chili.
Den skall jag och Cethryne äta efter att vi varit på gymmet i eftermiddag.
 
Alltid gott med lite vegitarisk mat då och då.
 
Hittade receptet på ICA:s hemsida.
Kopierade och satte in det här på bloggen om ni är sugna på att göra den.
 
Smakade precis av grytan och den är hur god som helst.
Där är lite sting i den men jag gillar när det är lite smak av chili.
 
Här är receptet och den är mycket lätt att göra - Lycka till.
 
INDISK SÖTPOTATISGRYTA MED KIKÄRTOR OCH CHILI
 

Ingredienser

    3 gula lökar
    3 vitlöksklyftor
    1 röd chili
    1 förp kokta kikärter (à 400 g)
    500 g sötpotatis
    4 port fullkornsris
    2 msk olivolja
    1 msk svarta senapsfrön
    1 1/2 tsk kummin
    2 msk riven färsk ingefära
    2 tsk curry
    4 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
    400 ml lätt kokosmjölk
    10 cocktailtomater (gärna romanticatomater)
    1 lime
    salt och svartpeppar
    1 kruka koriander
 


GÖR SÅ HÄR

    Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.
    Häll kikärterna i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt rinna av.
    Skala och riv sötpotatisen grovt.
    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    Fräs lök, vitlök, chili och sötpotatis i oljan i en gryta.
    Mortla senapsfrön och kummin. Skala och riv ingefäran, rör ner den och kryddorna i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och kikärter. Koka tills sötpotatisen är mjuk.
    Skär tomaterna i halvor och vänd ner dem i grytan. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
    Servera grytan med ris och koriander.

Kommentera här: