Precis gjort en god Zucchinisoppa med vildris och fetaost

I.o.m jag äter 4 ggr / dag får man göra en del småportioner.
Idag gjorde jag en god Zucchinisoppa.
 
Här får ni receptet :
 

Zucchinisoppa med vildris och fetaost

281 kcal per port (571 g råvaruvikt*)

 

Tillagningstid

30 minuter
 

Ingredienser för 4 Portioner

schalottenlök   6 st 25 kcal / port
olivolja   1 tsk 11 kcal / port
vildris   2 dl 126 kcal / port
vatten   1 l 0 kcal / port
grönsaksbuljong   2 msk 0 kcal / port
zucchini   200 g 8 kcal / port
citronskal   2 msk 4 kcal / port
krossade tomater konserv med lag   400 g 26 kcal / port
fetaost fett 16 %   150 g 81 kcal / port
salt och peppar
 
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök tillsammans med ris i någon minut. Slå på grönsaksbuljong och vatten och låt det koka under lock. 2. Tvätta zucchini och citron. Riv zucchini på den grova delen av ett rivjärn och citron på den fina delen. 3. När riset har kokat i ca 10 minuter tillsätts zucchini, citronskal och krossade tomater. Låt soppan koka i ytterligare ca 10 minuter tills att riset är färdigkokt, smaksätt med salt och peppar. Om soppan känns för tjock så späd med mer vatten. 4. Servera soppan med smulad eller tärnad fetaost.
 
 

Kommentera här: