Precis gjort en god Zucchinisoppa med vildris och fetaost
I.o.m jag äter 4 ggr / dag får man göra en del småportioner.
Idag gjorde jag en god Zucchinisoppa.
Här får ni receptet :
Zucchinisoppa med vildris och fetaost
281 kcal per port (571 g råvaruvikt*)
Tillagningstid
30 minuterIngredienser för 4 Portioner
schalottenlök | 6 st | 25 kcal / port | |
olivolja | 1 tsk | 11 kcal / port | |
vildris | 2 dl | 126 kcal / port | |
vatten | 1 l | 0 kcal / port | |
grönsaksbuljong | 2 msk | 0 kcal / port | |
zucchini | 200 g | 8 kcal / port | |
citronskal | 2 msk | 4 kcal / port | |
krossade tomater konserv med lag | 400 g | 26 kcal / port | |
fetaost fett 16 % | 150 g | 81 kcal / port | |
salt och peppar |
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök tillsammans med ris i någon minut. Slå på grönsaksbuljong och vatten och låt det koka under lock. 2. Tvätta zucchini och citron. Riv zucchini på den grova delen av ett rivjärn och citron på den fina delen. 3. När riset har kokat i ca 10 minuter tillsätts zucchini, citronskal och krossade tomater. Låt soppan koka i ytterligare ca 10 minuter tills att riset är färdigkokt, smaksätt med salt och peppar. Om soppan känns för tjock så späd med mer vatten. 4. Servera soppan med smulad eller tärnad fetaost.
